info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyNaleśniki groszkowo-szpinakowe

Naleśniki groszkowo-szpinakowe

Przepisy
6.03.2025
Pánev na palačinky GrandCHEF+  - obrázek

Przygotuj:

Na ciasto:
• 3 jajka
• 10 g świeżego koperku
• 50 g szpinaku
• 100 g groszku
• 100 g cebulki dymki
• 150 g mąki tortowej
• 300 ml mleka
• sól i biały pieprz

Na nadzienie:
• pomidorki cherry
• ser kozi
• awokado
• podprażone orzeszki piniowe
• groszek,
• suszone pomidory
• świeży koperek
• liście szpinaku

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki oprócz mąki rozmiksuj w mikserze stołowym  PRESIDENT, dopiero potem dodaj mąkę sól, pieprz i znów krótko zmiksuj na gładko. Powstałe rzadkie ciasto pozostaw na 15 minut. Przygotuj naleśniki na patelni naleśnikowej. Podawaj je z naszym lub jakimkolwiek ulubionym nadzieniem.
 
NASZA WSKAZÓWKA: Skrop naleśniki olejem z awokado lub sokiem z cytryny.

Pomogą Ci w przygotowaniu: