Czy jesz rośliny strączkowe wystarczająco często? Jeśli nie, być może nie znasz odpowiednich nowoczesnych przepisów, które mogłyby Cię zainspirować lub po prostu obawiasz się długich przygotowań. Pokażemy ci, że nie masz powodów do zmartwień – z roślinami strączkowymi poradzisz sobie śpiewająco. Z naszymi pomocnikami ugotujesz je szybko i wierzymy, że wybrane przez nas przepisy przypadną Ci do gustu.
Zacznij od ciecierzycy
Ciecierzyca, zwana również grochem rzymskim, stała się bardzo popularna w ostatnich latach dzięki takim potrawom jak
falafel i
hummus. Aby przygotować domowe
falafelowe kuleczki lub placki, przygotuj
uniwersalną maszynkę do mięsa HANDY.
Posiada ona wyjątkowo długą rękojeść umożliwiającą łatwe i płynne mielenie oraz noże tnące i tarcze wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Pokochasz tę klasyczną ręczną maszynkę, która poradzi sobie również z orzechami lub bułką tartą.