Postup:Przygotuj zaczyn z drożdży, trzech łyżek ciepłego mleka i odrobiny cukru. Miękkie masło utrzyj z jajkami i cukrem. Dodaj mąkę, sól, cukier waniliowy, wyrośnięty zaczyn i resztę letniego mleka. Wyrób ciasto i pozostaw na godzinę do wyrośnięcia. W międzyczasie przygotuj nadzienie. Mleko z makiem i cukrem podgrzej, możesz dodać rum do smaku. Nadzienie pozostaw do ostygnięcia. Jak tylko ciasto wyrośnie, podziel je na dwie części. Jedną część rozwałkuj na stolnicy na płat. Rozwałkowane ciasto posmaruj połową nadzienia i zwiń w roladę. Tę następnie podziel rozcinając ją oprócz ostatnich paru centymetrów. Oba powstałe końce przekładaj przez siebie na kształt wiatraka, a na koniec połącz je w kształt wieńca. Następnie w ten sam sposób przygotuj drugą część ciasta. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez około 25 minut. Pozostaw wieniec do ostygnięcia, pokrój i posyp cukrem.