Warzywa korzeniowe to całoroczni partnerzy w kuchni. Są dosłownie zakorzenione w polskiej kuchni, ale czują się jako w domu także w wielu zagranicznych kuchniach. Świetnie smakują gotowane, są również pyszne pieczone, a niektóre rodzaje smakują wyśmienicie także na surowo, nie wspominając o ich korzystnym wpływie na zdrowie. Co dobrego można przygotować z warzyw korzeniowych?
Nie sprawiają problemu na blasze
Proste sposoby na przygotowywanie żywności często najlepsze - dotyczy to również pieczonych warzyw. Oczyść je, posiekaj, skrop oliwą, dodaj zioła i włóż do piekarnika. Użyj dowolnej z naszych blach do pieczenia lub wypróbuj nową
blachę z rusztem DELÍCIA. Z rusztem w blasze do pieczenia można potrawy wymagające stałego podlewania wodą, bez rusztu posłuży jako zwykła blacha do pieczenia. Przepyszne przysmaki z pieczonych warzyw podawaj w kolorowych
naczyniach FRESCO.