info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyWalentynkowe herbatniki

Walentynkowe herbatniki

Przepisy
13.02.2022
Będziesz potrzebować:
 
  • 350 g mąki krupczatki,
  • 150 g drobnego cukru,
  • 130 g masła,
  • 2 jajek,
  • 1/2 torebki cukru waniliowego,
  • skórki z cytryny.
Smaki:
  • kokosowy – dodaj 70 g wiórków kokosowych
  • kakaowy – dodaj 10 g kakao
  • waniliowy – dodaj 40 g cukru waniliowego
  • migdałowy – dodaj 60 g delikatnie startych migdałów blanszowanych
  • orzechowy – dodaj 60 g mielonych włoskich lub laskowych orzechów
Wymieszaj wszystkie składniki, przygotuj gładkie ciasto i odłóż na przynajmniej 2 godziny w chłodne miejsce. Przy pomocy wykrawacza z pieczątką przygotuj herbatniki i piecz je w piekarniku w temperaturze 160 °C przez 10–12 minut.