Sposób przygotowania:
Najpierw przygotuj ciasto. Biszkopty
zmiksuj na proszek i wymieszaj z cukrem pudrem. Zmiksuj także liofilizowane truskawki na proszek i przesiej przez
drobne sitko, dodaj do biszkoptów. Następnie dodaj masło, mleko i za pomocą robota kuchennego wyrób gładkie, elastyczne i lekko lepkie ciasto. Włóż do lodówki na 10 minut.
W międzyczasie przygotuj nadzienie. Masło
ubij na puszystą pianę, dodaj dżem truskawkowy z sokiem i skórką pomarańczową. Ubijaj kolejne 2 minuty, aby składniki idealnie się połączyły, powstałe nadzienie odłóż na bok.
Zacznij przygotowywać ule. Ciasto włóż do uprzednio
obsypanej cukrem foremki, zrób dziurkę za pomocą elementu do wydrążania, otwórz foremkę, wyjmij ciasto i odłóż na
stojak. Nadzienie przełóż do
woreczka do zdobienia z okrągłą końcówką i napełnij nim przygotowane ule, każdą sztukę zamknij od dołu biszkoptem. Gotowe ule umieść na krótką chwilę w lodówce.
NASZA WSKAZÓWKA: Zamiast biszkoptów umieszczonych na spodzie możesz ubiec małe ciasteczka.