Czasy, w których gotowanie w domu miało być „szybkie, tanie, bez zwracania uwagi na skład” odeszły w niepamięć.
Do kuchni powraca uczciwość i zwyczaj gotowania z wysokiej jakości, domowych składników bez zbędnych stabilizatorów, barwników i konserwantów. Z radością witamy ten trend i polecamy pomocników, którzy ułatwią przygotowanie jedzenia w domu.
Zdrowie – Twój chleb powszedni
Z ręką na sercu – czytałeś kiedyś skład pieczywa, które można na co dzień kupić w supermarketach? Zazwyczaj jest to nieskończenie długa lista bardzo dziwnie brzmiących składników. Tymczasem do
przygotowania prawdziwego, chrupiącego chleba wystarczy mąka, woda, drożdże, trochę soli i octu! Dodatkowo bez problemu można także osiągnąć idealnie okrągły kształt bochenka z typowym wzorem, wystarczy użyć naszego
zgrabnego koszyka.
Domowy ser i deser? Nic prostszego!
Wypróbuj
zestaw do przygotowywania kremowego sera z linii DELLA CASA, za
pomocą którego przygotujesz nie tylko doskonały domowy ser, ale także delikatny, śmietankowy deser z owocami dla dzieci i dorosłych.Przygotowanie jest bardzo łatwe, wystarczy: miska, sito, płótno, śmietana lub jogurt, wieczko, zamknąć i czekać do 24 godzin, aż skapie płyn i gotowe. Do sera możesz dodać zioła, do deseru owoce, kakao lub tartą czekoladę. Zobaczysz, że puszysty deser bez chemii pokochają wszyscy w Twoim domu! Jeśli zabraknie Ci pomysłów na smak serka, z pomocą przyjdzie Ci lista przepisów z opakowania.
Kiełki na zdrowie
Dwuczęściowa kiełkownica i 50 gram mieszanki BIO nasion do hodowania w domu zdrowych kiełków – to wszystko zawiera
cudowny zestaw z linii SENSE, który ucieszy miłośników zdrowej diety bogatej w witaminy i cenne składniki odżywcze. Kiełkownica jest idealna także dla tych, którzy chcą urozmaicić swoje menu o chrupiące kiełki. Nie wiesz do czego je dodać?
Możesz je zjeść bez dodatków, dorzucić do sałatki, albo na kanapkę, oczywiście nie może ich zabraknąć w potrawach kuchni egzotycznej…
Świeże masło jest najlepsze
Masła używa się w każdym domu – do smarowania chleba, do gotowania, do pieczenia…
Smak świeżego chleba z masłem przywołuje wspomnienia najpiękniejszych wakacji na wsi
u babci, która masło robiła sama. Teraz Ty też, tak jak ona, możesz,
w ciągu zaledwie kilku chwil, przygotować domowe masło – wykorzystaj do tego
naczynie do przygotowania masła DELLA CASA. Do naczynia wlej kremówkę, dodaj łyżkę kwaśnej śmietany i na przykład zioła lub sól. Wystarczą dwie minuty ubijania i składniki przemienią się w wyśmienite masło!
Dopieść swoje masło
Masło zasługuje na odpowiednie naczynie do przechowywania. Stylowa
maselniczka DELLA CASA idealnie sprawdzi się w tej roli. Jej dno zostało pokryte małymi wypustkami, dzięki którym
twarde masło nie ślizga się podczas krojenia lub skrobania. Maselniczka jest wykonana z elastycznego silikonu i wytrzymałego plastiku i może posłużyć jako foremka na 200 g świeżo przygotowanego domowego masła.
Domowa szynka
Legendarny już
szynkowar PRESTO niezmiennie bije rekordy popularności wśród naszych klientów. Powód jest oczywisty i niezaprzeczalny –
przygotowana w domu szynka zawiera wyłącznie wysokiej jakości mięso, które wybierasz sam, sól, odrobinę cukru i wody oraz Twoje ulubione przyprawy. Konserwantów, polepszaczy smaku oraz stabilizatorów, które zawierają sklepowe wędliny, nie znajdziesz w swojej domowej, duszonej szynce. W zamian za to odkryjesz jej naturalny smak, zapach i konsystencję.
Kurtosz lepszy niż z jarmarku
Dzięki kolejnemu gadżetowi z naszej kuchni przygotujesz w domu coraz bardziej popularny w Polsce kurtosz. Zestaw zawiera
dwie formy w kształcie walców z żaroodpornymi uchwytami i stojakiem ułatwiającym nawijanie, wałkowanie i wyrastanie ciasta oraz jego równomierne wypieczenie. Przepis na pyszny kurtosz oczywiście znajdziesz w
opakowaniu z zestawem.