Dobry smak i aromat wina warunkuje jego właściwa temperatura, która wynosi dla
win:
- musujących: 4,5 - 7°C
- białych: 7 - 10°C
- czerwonych:
czerwonych 10 - 12,5°C
półsłodkich 12,5 - 15,5°C
mocnych 15,5 - 18°C
UWAGA! Zbyt schłodzone wino traci smak, zapach i aromat, zaś zbyt ciepłe wino
ma niewyraźny smak. Właściwie schłodzone wino pije się w dużą przyjemnością.
Wysokość (cm) | 17 |
---|
Klasyfikacja | akcesoria do kuchni |
---|---|
Linia produkcyjna | UNO VINO |
Materiał | plastik |
Typ | termometr |
Gwarancja (w latach) | 3 |
Szerokość (cm) | 5.400 |
---|---|
Wysokość (cm) | 21.800 |
Długość (cm) | 8.600 |
Waga, w tym opakowanie (kg) | 0.167 |