Kiedy mówi się o roślinach strączkowych, każdy myśli o zupie fasolowej, soczewicy na kwaśno lub puree z gorszku, potrawach znanych ze szkolnych stołówek i restauracji. Istnieje jednak wiele innych wersji podania i nowoczesnych przepisów. Rośliny strączkowe sprawdzają się zarówno w daniach na gorąco, jak i na zimno. Są zdrowe, posiadają szeroką gamę minerałów, niski indeks glikemiczny i zawsze są sycące. W naszej ofercie znajdziesz produkty do ich przygotowania oraz kilka ciekawych przepisów.
Najlepsze zupy z jednego garnka
Zupa to podstawa, a sycące zupy z dużą ilością warzyw i roślin strączkowych często zastępują główny posiłek, są dobre na obiad i jako lekka kolacja. Ciesz się gotowaniem ich w
garnkach DELIGHT. Te nowoczesne naczynia o trwałym wykończeniu posiadają solidne pokrywki ze stali nierdzewnej i wygodne uchwyty. Komplet został wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, garnki mają dno typu „sandwich” i miarki. Wypróbuj nasz
przepis na włoską zupę Ribollita z białą fasolą.