info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaPieczeniePrzygotowywanie bitej śmietany

Domowa śmietana i jej przygotowanie

Większości deserom, owocom, a także kawie do doskonałości brakuje już tylko odrobiny bitej śmietany. Aby domowa śmietana mogła być smakołykiem i ozdobą słodkości wystarczy tylko jeden składnik - wysokiej jakości śmietana! Jej przygotowanie wcale nie jest trudne! Śmietanę kremówkę przed ubijaniem schłodź, a puszystą konsystencję uzyskasz przy pomocy zgrabnych gadżetów TESCOMA. Dzięki ręcznym ubijakom przygotujesz nie tylko śmietanę, a także ubijesz białko, przygotujesz mleczna piankę, masę jajeczną na omlet czy ciasto na naleśniki. Bita śmietana idealnie pasuje do domowych lodów, w których zakocha się cała rodzina!

Wskazówka: zakochałeś się w domowym jedzeniu, spróbuj przygotować domowy ser lub upiec chrupiący domowy chleb.