Żadne gotowanie nie odbywa się bez przygotowań. Do
niezbędnych akcesoriów, bez których naprawdę nie można się obejść w kuchni, należy
deska do krojenia. Ale jak wybrać tę właściwą?
Drewniana, plastikowa lub bambusowa - każda z tych opcji ma swoje zalety, a kluczem jest wybór tej, która najlepiej odpowiada Twoim
potrzebom i stylowi pracy w kuchni.

Na co zwrócić uwagę przy wyborze deski do krojenia?
Materiał
Plastik
Plastikowe deski do krojenia są lekkie i łatwe w utrzymaniu.
Drewno
Jako naturalny materiał, drewno jest delikatniejsze dla ostrzy noży. Drewniane deski do krojenia należy myć ręcznie i konserwować olejem.
Bambus
Również bambusowe deski do krojenia są delikatne dla ostrzy noży i przyjazne dla środowiska. Należy je myć ręcznie i zabezpieczać olejem.
Inne funkcje

Antypoślizgowy spód zapewniający stabilność

Strefa do krojenia pomidorów
Jak dbać o deskę do krojenia, aby służyła jak najdłużej?
Im lepszej jakości deskę do krojenia wybierzesz, tym dłużej będzie Ci służyć przy prawidłowym użytkowaniu.
Dokładne mycie po każdym użyciu jest niezbędne dla dobrej konserwacji i utrzymania higieny. Zalecane sposób mycia i ewentualne zabezpieczenie olejem zależy od rodzaju oraz materiału deski i są widoczne na opakowaniu deski.
Deskę należy zawsze przechowywać w szufladzie lub szafce
dokładnie wysuszoną.
Plastikowe deski do krojenia nie wymagają specjalnej konserwacji. Zaleca się, aby deski
drewniane i
bambusowe zabezpieczać
specjalnym olejem mineralnym mniej więcej raz w miesiącu. Odżywi to deskę i przedłuży jej żywotność oraz pierwotny wygląd.
Kiedy należy wymienić starą deskę do krojenia na nową?
Do produkcji naszych desek do krojenia używamy wyłącznie wysokiej jakości materiałów, które zapewniają im długą żywotność. Jednak gdy z czasem pojawiają się głębokie nacięcia lub rowki, utrzymanie deski w czystości staje się trudne i nadchodzi czas, aby wybrać nową.

Deski do krojenia wykonane z naturalnych materiałów zachwycają wyglądem i trwałością
Drewniane deski do krojenia FEELWOOD w kolorze od naturalnego
brązu po szaro-brązowy są odpowiednie zarówno do krojenia, jak i
eleganckiego serwowania. Zostały wykonane ze szlachetnego
drewna akacjowego, które wyróżnia się
twardością, wytrzymałością i trwałością. Uzupełnij je
nożami FEELWOOD wykonanymi z najwyższej jakości stali nierdzewnej z
doskonałym ostrzem i rękojeścią wykonaną z
hartowanego drewna jesionowego.

Solidne
deski do krojenia AZZA są wykonane z naturalnego bambusa w technologii, która zwiększa ich
twardość i wytrzymałość. Również
noże AZZA charakteryzują się wyjątkową jakością.
Zalety:- pod spód można włożyć talerz i zgarniać na nią pokrojoną żywność
- powierzchnia krojenia jest pochyła w kierunku wgłębienia, aby wychwytywać płyny
- antypoślizgowe wykończenie
- ponadstandardowa 5-letnia gwarancja

Bambusowe
deski do krojenia NIKKO są wizualnie skoordynowane z innymi produktami z tej
linii i przeznaczone nie tylko jako wyposażenie do przygotowywania
kuchni azjatyckiej. Możesz do nich dobrać na przykład
pałeczki, matę do sushi lub koszyk do gotowania na parze.
Zalety: - zwiększona odporność na wilgoć
- otwór do przenoszenia lub zawieszania
- dwa kompatybilne rozmiary i kształty
- przedłużona 3-letnia gwarancja
Krojenie bez zmartwień gwarantują:

Szukasz specjalnej deski do krojenia, która oferuje jeszcze więcej?
Zastanawialiśmy się, jak
usprawnić krojenie składników podczas gotowania. Wybraliśmy
połączenie dwustronnej deski do krojenia
i pojemnika na pokrojoną żywność. Pokrojone składniki zgromadzisz w pojemniku z dwiema oddzielnymi przegrodami. Następnie przeniesiesz wszystko nad kuchenkę i wygodnie użyjesz podczas gotowania.

Posiadanie jednej
deski do krojenia przeznaczonej do
pieczywa jest bardzo
praktyczne i higieniczne. Na przykład tę z naszej
linii ONLINE, do której możesz dodać inne dopasowane wizualnie produkty.
Przestronna powierzchnia do krojenia z otworami przepuszcza okruchy chleba do spodniej części deski, skąd można je
łatwo wysypać.
Po jednej stronie znajduje się
bambusowa deska do krojenia na solidnych metalowych podpórkach, pod którą można umieścić
talerz lub tacę i układać na niej
pokrojone jedzenie. Odwrócona na drugą stronę służy jako
elegancka taca do serwowania z dużymi uchwytami.
Każda dobra deska do krojenia zasługuje na ostry nóż:
Tworzywa sztuczne, które warto mieć w domu
Nowoczesne deski do krojenia w różnych kształtach i rozmiarach są wykonane z wytrzymałego plastiku. Łatwo utrzymać je
w higienicznej czystości i można je myć
w zmywarce. Możesz wybrać
dwustronne deski do krojenia, a także elastyczne deski do krojenia, a nawet składane deski do krojenia, idealne do
przenoszenia i wysypywania pokrojonej żywności. Następnie wystarczy naostrzyć
noże, wybrać odpowiedni
garnek lub brytfannę i rozpocząć
gotowanie!

Deska, którą wystarczy opłukać czystą wodą
Dwustronną
deskę do krojenia PRECIOSO wystarczy po użyciu opłukać wodą
bez użycia detergentów. To dlatego, że do jej produkcji wykorzystaliśmy
innowacyjną technologię nanoCARE. Zmienia ona powierzchnię plastiku na poziomie atomowym, uszczelniając jego „mikropory”. Dzięki tremu produkt
nie pochłania zapachów,
nie zabarwia się i jest antybakteryjny. Łatwe czyszczenie i dłuższa żywotność oszczędzają
nie tylko pieniądze, ale także środowisko naturalne.
Antybakteryjne
deski do krojenia PRECIOSO wyposażyliśmy w praktyczne
wgłębienia do wychwytywania soków, miarkę do precyzyjnego krojenia, strefę do krojenia pomidorów i dwustronną powłokę antypoślizgową.

Dwustronna
deska do krojenia COMPACT nie „jeździ” po blacie, jest
płaska i solidna jak zwykła plastikowa deska do krojenia. Jednak dzięki składanej powierzchni
można łatwo przenosić i zgarniać pokrojoną żywność w dowolne miejsce.

Trzy deski wykonane z wytrzymałego tworzywa sztucznego w
nowoczesnych kolorach są
elastyczne i ułatwiają wysypywanie
pokrojonych składników. Ich spody zostały pokryte wyjątkowo efektywną
antypoślizgową powłoką.
Która z nich stanie się nieodzowną częścią Twojej kuchni?