info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyPomysły na pyszne domowe pasty kanapkowe

Pomysły na pyszne domowe pasty kanapkowe

Przepisy
8.04.2020
Pomysły na pyszne domowe pasty kanapkowe

Kiedy nie masz już pomysłu na śniadanie dla swojej rodziny, a macie ochotę na coś dobrego, co można szybko przygotować, pomyśl o pastach idealnych na kanapki. Proponujemy przepisy na kilka mniej tradycyjnych past, które może przygotować każdy, a które będą idealne nie tylko na wielkanocny stół:

Pasta jajeczna z domowego kremowego sera

• 4 jajek ugotowanych na twardo • 1 mniejsza cebula • 150 g kremowego sera • 100 g miękkiego masła • 50 g korzennych ogórków Gherkins  • 1 łyżeczka musztardy • sól, pieprz

Cebulę i ogórki pokrój w kostkę, dodaj masło, domowy kremowy ser i musztardę, wszystko wymieszaj. Następnie dodaj drobno pokrojone jajko i dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj ozdobione ugotowanymi na twardo jajkami. Na plasterki lub ćwiartki takiej samej grubości pomoże je pokroić Krajalnica do jajek, wielofunkcyjna, PRESTO.

Pasta z suszonych pomidorów i fasoli

• 150 g domowego kremowego sera • 80 g ugotowanej czerwonej fasoli • 40 g suszonych pomidorów • 40 g cebuli • 1 ząbek czosnku • sól pieprz • 1 łyżka posiekanej bazylii

Fasole, pomidory, cebulę i czosnek umieść w Siekaczu HANDY i za pomocą struny posiekaj na drobno. Dodaj kremowy ser, bazylię i dopraw solą oraz pieprzem.

Domowe serowe masło z bazylią i suszonymi pomidorami

Masło: • 250 ml 30% śmietany kremówki • 1 łyżka kwaśnej śmietany • szczypta soli

Naczyniu do przygotowania masła DELLA CASAintensywnie ubijaj obie śmietany przez 2 minuty. Jak tylko dysk ubijający zacznie stawiać opór w naczyniu, masło jest gotowe. Przez otwór cedzący odlej maślankę, otwórz naczynie, dolej 100 ml zimnej wody i posól. Krótko ubijając, wymieszaj. Na koniec odlej wodę i resztę maślanki. 

Do 100 g masła dodaj 10 listków bazylii, 2 łyżki startego parmezanu , 1 łyżkę pokrojonych na drobno suszonych pomidorów i sól.

Domowe świeże masło o smaku śródziemnomorskim

Masło: • 250 ml 30% śmietany kremówki • 1 łyżka kwaśnej śmietany • szczypta soli

Naczyniu do przygotowania masła DELLA CASA intensywnie ubijaj obie śmietany przez 2 minuty. Jak tylko dysk ubijający zacznie stawiać opór w naczyniu, masło jest gotowe. Przez otwór cedzący odlej maślankę, otwórz naczynie, dolej 100 ml zimnej wody i posól. Krótko ubijając, wymieszaj. Na koniec odlej wodę i resztę maślanki.

Do 100 g masła dodaj posiekanych na drobno 70 g czarnych oliwek bez pestek, 1 łyżkę startej skórki z pomarańczy i sól.