Pizza, czyli słony włoski placek z sosem i dodatkami, jest uwielbiana przez ludzi na całym świecie. Jej urok tkwi w prostocie, wielu wariantach smakowych oraz szybkim i łatwym przygotowaniu. Delektujemy się nią w pizzeriach, ale co powiesz na próbę upieczenia jej w domu? Doradzimy Ci, jakie przybory kuchenne są niezbędne do jej przygotowania i podamy przepis.
Chwyć za stolnicę i wałek, przygotuj zaczyn
Potrzebujesz tylko kilku składników na podstawowe ciasto. Zanim przygotujesz zaczyn i zaczniesz wyrabiać ciasto, przygotuj
drewnianą stolnicę do ciasta DELÍCIA. Jest
przestronna i solidna, z podwyższonymi brzegami na dłuższych bokach - jedna z nich zahacza o krawędź powierzchni roboczej, a druga zapobiega wysypywaniu się mąki ze stolnicy.
Powierzchnia robocza posiada również miarkę ze żłobieniami i wgłębienie na wałek. Wypróbuj najpierw nasz przepis na
pizzę Margherita.