info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogWskazówki i trendyMoka kawiarka – jak przygotowywać tradycyjną włoską kawę

Moka kawiarka – jak przygotowywać tradycyjną włoską kawę

Moka kawiarka – jak przygotowywać tradycyjną włoską kawę

Uważasz, że dobrą kawę można przygotować jedynie w drogim ekspresie ciśnieniowym? Koniecznie spróbuj kawy z tradycyjnej, stalowej kawiarki lub perkolatora.O tym, że z ich pomocą przygotujesz finezyjną kawę, świadczy fakt, że w każdym włoskim domu znajdziesz kultowe kawiarki moka do przyrządzania charakterystycznej, mocnej kawy zaskakującej smakiem i aromatem.
 

Jak działa moka kawiarka?

Moka kawiarka działa na zasadzie wyporu, gdy efektem fontannowym kawa przenika przez zasobnik do pojemniczka zbiorczego. W rezultacie smak kawy jest bardzo podobny do kawy z ekspresu. Jednak w przeciwieństwie do elektrycznego ekspresu do kawy, kawiarka jest mała, kompaktowa, łatwa w utrzymaniu i bardzo tania.
Kawa - obrazek


Tradycyjne i nowoczesne moka kawiarki na indukcję

Wygląd naszych kawiarek PALOMA bazuje na oryginalnym, kultowym designie kawiarki MOKA Express z 1933 roku.

Aluminiowa kawiarka nie pasuje do Twojej nowoczesnej kuchni? To nie problem w ofercie posiadamy moka kawiarkę ze stali nierdzewnej – elegancką MONTE CARLO odpowiednią także na indukcję.

Aluminium ma jednak ważną właściwość - doskonale wchłania piękny aromat kawy i tworzy na powierzchni pożądaną patynę, która nadaje kawie wyjątkowy smak.
Stalowa moka kawiarka MONTE CARLO - obrazek

Stalowa moka kawiarka MONTE CARLO w przeciwieństwie do „aluminiowej” PALOMY dzięki zewnętrznemu wykończeniu na wysoki połysk będzie idealna do każdej nowoczesnej kuchni. Natomiast wewnątrz kawiarki znajduje się matowa powierzchnia, która ułatwi utrzymanie kawiarki w czystości i zapewni jej długotrwały, doskonały wygląd.
 
Wybierz swoją kawiarkę i przygotuj finezyjną kawę zawsze gdy masz na nią ochotę.