Ubijaj białka z cukrem przez przynajmniej 10 minut do momentu, aż zaczną powstawać czuby. Mieszankę włóż do woreczka do zdobienia z dyszą. Na blasze połóż szablon, na nim papier do pieczenia, a następnie formuj korpusy bezy. Wyjmij szablon i susz korpusy w piekarniku rozgrzanym do 90˚C przez około 2 godziny.
Ubij śmietanę i wmieszaj do niej twaróg. Krem nakładaj na upieczone korpusy za pomocą woreczka do zdobienia.
Do miski umieszczonej w kąpieli wodnej dodaj masło, cukier oraz skórkę i sok z dobrze umytych cytryn. Mieszaj, aż wszystko całkowicie się rozpuści. W innej misce wymieszaj jajka i żółtko. Wyjmij masło z cukrem i cytryną z kąpieli wodnej i szybko wmieszaj do nich jajeczną mieszankę. Odstaw z powrotem nad parę i mieszaj dokładnie przez 8 do 10 minut do momentu, aż mieszanka zacznie gęstnieć. Następnie odstaw i znów krótko wymieszaj. Napełnij mieszanką szklanki i włóż do lodówki. Nakładaj łyżeczką lemon curd na ozdobione kremem Pavlovy.