• Zaloguj się
  • Zaloguj się

Marchewkowy tatar

Przepisy
18.10.2024
 

Będziesz potrzebować:

• 300 g obranej marchewki
• 150 g crème fraîche
• 30 g pasty migdałowej
• 500 ml warzywnego bulionu
• 2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu
• 2 łyżeczki posiekanych kaparów
• 1 łyżka posiekanego koperku
• 1 cebulki dymki
• sól i pieprz cayenne do smaku

Sposób przygotowania:

Pokrój marchew w kostkę za pomocą krajarki do kostek HANDY, krótko podgotuj w bulionie (uważaj, aby jej nie rozgotować), odcedź i odstaw do ostygnięcia. Przełóż do miski, dodaj pastę migdałową, drobno posiekaną cebulkę dymkę, posiekane kapary, pieprz cayenne, sól i wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj z crème fraîche wymieszanym z posiekanym zielonym pieprzem i świeżym koperkiem. Udekoruj plasterkami pieczonej marchewki i podawaj z opieczoną bagietką.
 

Będziesz potrzebować: