Sposób przygotowania:
Formę natłuść masłem i wysyp mąką. Drobny cukier, miękkie masło i żółtka utrzyj na pianę. Do piany z żółtek dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczywa, kakao, startą marchew i cukinię. Tę po starciu pozbaw nadmiaru wody poprzez przyciśnięcie w ściereczce. Dodaj mleko, skórkę z cytryny i wymieszaj na gładkie ciasto. Odłóż na bok. Ubij białka ze szczyptą soli na mocną pianę, stopniowo i delikatnie wmieszaj ją do ciasta. Ciasto rozetrzyj w przygotowanej formie natłuszczonej masłem i wysypanej mąką. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170˚C przez 40 minut. Na polewę zmieszaj cukier z sokiem z cytryny i natrzyj jeszcze ciepłe ciasto. Pozstaw do zastygnięcia i pokrój.