info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyKruche kakaowe ciastka z kremem karmelowym

Kruche kakaowe ciastka z kremem karmelowym

Przepisy
15.11.2024
 

Na ciasteczka:

  • 375 g mąki tortowej
  • 45 g kakao
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g masła
  • 120 g cukru pudru
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Na krem:

  • 1 puszka masy kajmakowej
Ubij masło z cukrem na pianę. Stopniowo dodawaj jajka i ekstrakt waniliowy. W drugiej misce wymieszaj wszystkie suche składniki i dodaj je do masy z masła oraz jajek. Wyrób gładkie ciasto i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę, a następnie rozwałkuj i wytnij kształty. Piecz przez 10-12 minut w temperaturze 180˚C.
 

Co Ci się przyda: