• Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyKrem z selera z jabłkami

Krem z selera z jabłkami

Przepisy
18.10.2024
 

Będziesz potrzebować:

  • 700 ml bulionu drobiowego
  • 300 g korzenia selera
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 200 g jabłek
  • 150 g ziemniaków
  • 100 g selera naciowego
  • 40 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pokrój na małe kawałki seler, jabłka i ziemniaki, dopraw je solą oraz pieprzem i podsmażaj na maśle przez około 5 minut. Posmażone warzywa przełóż do zupowaru, dodaj bulion i włącz program do gotowania zupy krem. Po ukończeniu programu wlej śmietankę i krótko wymieszaj za pomocą programu PULSE. Dopraw solą i pieprzem.
 
NASZA WSKAZÓWKA: Aby uzyskać bardziej wyrazisty smak, możesz skropić zupę olejem z orzechów włoskich i olejem selerowo-pietruszkowym.
 

Będziesz potrzebować: