Kruche ciasto, doskonałe maślane ciasteczka, delikatny sos pomidorowy lub pieczony kurczak- nie przygotujesz tych potraw bez kostki dobrego masła.
Co zrobić kiedy jego cena jest tak wysoka? Kupować to najtańsze i oczekiwać wyraźnego maślanego smaku wysokiej jakości masła? Nigdy!
Zacznij przygotowywać masło w domu. Nie jest to nic trudnego, oczywiście możesz także eksperymentować dodając do masła gruboziarnistą sól lub zioła.
Czego potrzebujesz?
Do przygotowania domowego masła potrzebujesz 30% śmietany. Z kubeczka (250 ml) kupionej w sklepie śmietany przygotujesz 100 g masła. Jeśli masz możliwość użycia domowej śmietany, możesz przygotować jeszcze większą porcję masła. Tak czy inaczej ostatecznie domowe masło zawsze smakuje świetnie!
Z TESCOMĄ przygotowanie masła to czysta przyjemność
Oczywiście istnieją sposoby przygotowania domowego masła za pomocą blendera lub ręcznego miksera, lecz oprócz nich ubrudzisz także inne akcesoria jak sitko, płótno czasem także blat kuchenny a głównie swoje ręce (którymi zazwyczaj ugniata się masło w zimnej wodzie). Elegancko i szybko przygotujesz masło za pomocą
Naczynia do przygotowania masła DELLA CASA. Wystarczy nalać
250 ml 30% śmietany w temperaturze pokojowej, dodać
łyżkę kwaśnej śmietany i
ucierać przez 2 minuty! Otworem cedzącym odlej maślankę, która jest doskonała jako zdrowy napój, dodatek do innych dań lub baza do chleba. Następnie nadaj masłu kształt w
Maselniczce DELLA CASA.
Już nie musisz przechowywać masła w lodówce
Czy wiesz, że masła nie trzeba koniecznie przechowywać w lodówce?
W specjalnej maselniczce utrzyma w temperaturze pokojowej swoją delikatność i świeżość co najmniej 14 dni! Projekt powstał bezpośrednio w TESCOMIE, we współpracy z Instytutem Mikrobiologii Żywności w Brnie. A jaka jest największa zaleta? Masło jest zawsze gotowe do smarowania. Już nie musisz czekać aż zmięknie.