Rozgrzej piekarnik do 180°C. W misce rozmieszaj jajka z mlekiem, dodaj drobno starty parmezan, dopraw solą oraz pieprzem i dodaj szczyptę gałki muszkatołowej. Powstałą mieszankę dobrze wymieszaj. Na średniej wielkości patelni odpowiedniej do użytkowania w piekarniku rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj drobno posiekaną cebulę. Tę podsmażaj, aż się zeszkli. Następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę cukinię, krótko podsmażaj. Na równomiernie rozłożoną bazę w patelni wlej jajeczną mieszankę i krótko zapiekaj ją na patelni przez około 4 minuty. Patelnię przełóż do rozgrzanego piekarnika i zapiekaj frittatę przez około 5–6 minut pod górną grzałką. Podane porcje ozdób rukolą.
NASZA WSKAZÓWKA: Do frittaty możesz dodać jakiekolwiek inne dodatki. Na przykład paprykę, pomidory, szpinak, por czy ulubiony rodzaj sera.