info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyDomowy makaron, „nitki” i lasagne teraz przygotuje każdy!

Domowy makaron, „nitki” i lasagne teraz przygotuje każdy!

Przepisy
30.01.2020
Przygotowywanie świeżego makaronu o różnych nazwach i kształtach to po piłce nożnej ulubiony „sport” na Półwyspie Apenińskim. Makaron z hipermarketu z chemicznymi dodatkami? Nie! Domowy makaron nie ma sobie równych i Włosi dobrze o tym wiedzą. Wiedzą także, że bez wysokiej jakości, niezawodnej maszynki do makaronu nic z tego nie będzie. W Tescomie przygotowaliśmy właśnie taką maszynkę oraz parę gadżetów do niej. Dzięki nim przygotowanie pysznej, domowej pasty będzie dziecinnie proste.
Stojak do suszenia makaronu DELÍCIAPodajnik do ciasta DELÍCIA

Włochy od Tescomy!

Oprócz wyjątkowego wykończenia, użytych materiałów (stal nierdzewna) oraz oryginalnego designu, maszynkę wyróżnia także niezwykła precyzja. „Przygotowanie makaronu jest dzięki niej precyzyjne. Nakładki krojące są bardzo efektywne i pracują z wysoką dokładnością. Myślę, że każdy Włoch uważałby nasz produkt za włoski,“ mówi z uśmiechem główny projektant Tescomy Ladislav Škoda.Insert your text here

Obsługa? Żadna filozofia!

A co z jej obsługą? Dziecinnie prosta! Maszynkę łatwo złożysz według instrukcji, przytwierdzisz do stołu za pomocą mocowania, między nakładkami przygotujesz płaty ciasta (ich grubość nastawisz dzięki regulatorowi), a w zależności od tego, na jaki rodzaj ciasta masz ochotę, wybierzesz nakładki krojące. Następnie wystarczy tylko zakręcić korbką. Żadna filozofia! „Spośród ulubionych, włoskich makaronów dzięki maszynce przygotujesz także fantastyczny makaron do zupy, możesz także dokupić sprzedawaną oddzielnie nakładkę do cienkiego makaronu.” dodaje Škoda. Dla tych mniej zręcznych kucharzy mamy w ofercie także podajnik do ciasta, który podczas pracy uwolni jedną z rąk. Do suszenia gotowego makaronu doskonały będzie praktyczny i kompaktowy stojak do suszenia makaronu.


A co z ciastem? Bez obaw, pomożemy!

Abyś móc spróbować prawdziwie pysznego, włoskiego makaronu, nie możemy zlekceważyć procesu przygotowywania ciasta. Ale bez obaw, pomyśleliśmy też o tym – przepisy są częścią opakowania, włącznie ze wskazówkami na serwowanie „pasty”!
 

Pyszności, którym się nie oprzesz

Na koniec mamy dla Ciebie dobrą radę: gdy kupisz maszynkę DELÍCIA, nie zapomnij także o innym świetnym gadżecie od TESCOMY – formie na ravioli i raviolini, przepyszne sakiewki, które Włosi wypełniają szpinakiem, ricottą lub, na przykład parmezanem. Płat ciasta należy przygotować w naszej maszynce, następnie położyć go na formie, nałożyć kratkę, powstały dołek wypełnić nadzieniem, przykryć kolejnym płatem ciasta i za pomocą wałeczka wykroić ravioli lub raviolini. I już za kilka minut możesz serwować bajeczne ravioli z ricottą i szpinakiem! A jeśli nie boisz się pracochłonnej i precyzyjnej pracy, możesz wypróbować też foremkę na garganelli i gnocchi.