• Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogTygodnie tematyczneDesery bez pieczenia, prawdziwy letni hit!

Desery bez pieczenia, prawdziwy letni hit!

Kto by chciał włączać piekarnik w gorące letnie dni? Zapomnij o męczącym przygotowywaniu i długim pieczeniu. Ciasta, desery i najróżniejsze słodkie pyszności przygotujesz też bez pieczenia. Będą wyjątkowo orzeźwiające, często pełne owoców, lekkie i puszyste. I na pewno zapunktujesz nimi wśród rodziny i przyjaciół!
 
opis: na białej porcelanowej tacy leży jagodowy sernik z kuchym spodem i jagodową galaretką. W tle zielona łąka.
 

Skosztuj boskiego sernika

Sernik, zwany też cheescakiem, jest pyszny nawet bez pieczenia. Nie potrzeba wiele - spód z ciasteczek, dużo owoców i oczywiście serek śmietankowy, twaróg lub mascarpone na krem. Ubijamy go mikserem elektrycznym GrandCHEF, która posiada turbo napęd, 5 prędkości, oświetlenie LED oraz metalowe ubijaki i haki do zagniatania. Mamy przepis na wersję jagodową!
 
opis: na brązowych ceramicznych talerzach znajdują się apetyczne desery panna cotta z truskawkową polewą. Desery są udekorowane truskawkami. Po prawej znajdują się nierdzewne foremki do przygotowywania panna cotty.
Kolejnym deserem, który nie wymaga pieczenia i jest najsmaczniejszy prosto z lodówki, jest śmietankowa panna cotta z polewą owocową. Kup foremki ze stali nierdzewnej przeznaczone do jej przygotowania. Posiadają poręczne wieczka uszczelniające do wygodnego przechowywania, a ponadto oszczędzają miejsce, ponieważ można je układać jedna w drugiej. Bez wieczek można ich używać nawet w piekarniku.
opis: na bambusowej tacy znajdują się dwie białe miseczki, jedna wypełniona waflowymi rurkami, druga lodami karmelowymi z polewą i orzechami laskowymi. W tle biała elektryczna maszynka do lodów z czarnymi elementami.
Nie możemy zapomnieć o lodach. Z pomocą elektrycznej maszynki do lodów GrandCHEF możesz przygotować śmietankową lub owocową wersję bez wzmacniaczy smaku, konserwantów i nadmiaru substancji słodzących. Maszynka do lodów przygotuje do 800 ml lodów, poradzi sobie również z lodoweymi koktajlami.
 

Co jeszcze może Ci się przydać?

 
opis: na białym talerzu znajduje się mleczny deser na zimno w kształcie babki polany sosem truskawkowym, udekorowany owocami leśnymi i posypany pokruszonymi pistacjami.
 

Galaretka z owocami czy lodowy tort?

Forma do deserów na zimno DELÍCIA o średnicy 24 cm jest doskonała do przygotowywania słodkich deserów bez pieczenia oraz smakołyków na słono, takich jak galareta lub przysmaki z jajek. Forma posiada również wyjmowany środek, dzięki czemu możesz przygotowywać desery z otworem w środku lub bez niego. Można w niej nawet zamrozić domowy tort lodowy, ponieważ forma jest odpowiednia do użytkowania w zamrażarce.
 
opis: na drewnianym blacie znajduje się apetyczne ciasto z kremem, kruchym spodem, karmelową polewą i pokruszonymi ciasteczkami Lotus. W tle fragment formy do pieczenia z pokrywką.
Do przygotowywania okrągłych deserów bez pieczenia, najlepsza jest klasyczna rozkładana forma. Ta nasza z linii DELÍCIA ma praktyczną pokrywkę z uchwytem do wygodnego i bezpiecznego przenoszenia. Dzięki niej można przechowywać deser w higieniczny sposób. Forma posiada powłokę antyadhezyjną, co oznacza, że nie przypali się, gdyby przyszła Ci ochota na to, aby coś w niej upiec.
opis: na drewnianym stole trzy szklaneczki. W jednej znajduje się czerowny napój ze słomkami. W dwóch widać desery z jogurtem, kremem owocowym, udekorowane owocami leśnymi i wiśniami.
Popularne są również desery w szklaneczkach. Dzięki nim można przygotować identyczne porcje i pobawić się w układanie warstw. Użyj elektrycznej wyciskarki do cytrusów GrandCHEF o pojemności aż 800 ml, aby uzyskać sok z cytrusów do przygotowania kremów. Posiada dwie nakładki do wyciskania dużych i małych owoców oraz ruch obustronny zapewniający doskonałe wyciskanie soku.
 

Polecamy także:

 
 
opis: białe prostokątne ceramiczne naczynie wypełnione deserem tiramisu, którego wierzch udekorowany jest geometrycznym wzorkiem z kakao. Wokół leżą podłużne biszkopty, szklane naczynie wypełnione kakao oraz biały talerzyk z sitkiem.
 

Zakochaj się w tiramisu

Włoski deser, któremu mało kto może się oprzeć. Przygotuj go w naczyniu do zapiekania GUSTO, dostępnym w 4 różnych rozmiarach. Te prostokątne naczynia zostały wykonane z wysokiej jakości porcelany, a ich wielką zaletą jest odporność na temperatury od -18 do +240°C, dzięki czemu można ich używać we wszystkich piekarnikach, w lodówce, w zamrażarce, kuchence mikrofalowej, a także można je myć w zmywarce.
 
opis: widok z góry na pomarańczową silikonową formę na 6 mini babeczek. Obok biały talerz ze wzorem lawendy, na którym leżą babeczki z galaretki z owocami i liśćmi mięty.
Mini babeczki to będzie strzał w dziesiątkę niezależnie od tego, czy upieczesz je w klasyczny sposób czy skorzystasz z przepisu na smakołyki na zimno. Forma silikonowa SiliconPRIME na 6 mini babeczek, z której łatwo wyjmiesz babeczki, jest do tego doskonała. Jeśli zdecydujesz się na deser na ciepło, przekonasz się, że forma piecze szybko, równomiernie i bez przypalania. Czyszczenie jest łatwe, wystarczy opłukać formę pod wodą lub włożyć do zmywarki. Co więcej, po złożeniu zajmuje bardzo mało miejsca.
opis: dwie foremki do przygotowywania żelek, jedne w kształcie dżdżownic, drugie w kształcie misiów. Wokół porozrzucane kolorowe żelki we wspomnianych kształtach.
Dwie silikonowe foremki na domowe żelki TESCOMA DELLA CASA zachwycą zarówno dzieci, jak i dorosłych. Foremki są elastyczne, a żelki można łatwo z nich wyjąć. Są łatwe w czyszczeniu i zajmują mało miejsca. Dołączamy do nich również przepisy. Tworząc własne słodycze masz pełną kontrolę nad ich składem. Możesz je również wykorzystać na przykład do przygotowania domowych lodów.
 

I parę sprawdzonych produktów na zakończenie: