info text

Babeczkowe tymbaliki

Przepisy
20.03.2025
Forma na 9 mini babeczek DELÍCIA

Przygotuj:

Na 9 mini babeczek:
• 4 jajka ugotowane na twardo
• 75 g salami
• 85 g mieszanki warzywnej w zalewie
octowej, tylko warzywa
• 1/2 łyżeczki papryki konserwowej
• 110 g majonezu
• 1/2 łyżki musztardy
• sól i pieprz do smaku

Na zalewę:
• 1 torebka żelatyny do galaretek
• 75 ml zalewy z mieszanki warzywnej
• 75 ml wody
 

Sposób przygotowania:

Jajka ugotuj na twardo, pokrój na małe kawałki, resztę składników w drobną kostkę. Włóż wszystko do miski, dodaj majonez, musztardę, sól oraz pieprz do smaku i wymieszaj.

W rondelku wymieszaj wodę z zalewą i dodaj żelatynę przygotowaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ostygnięciu stopniowo wlej zalewę do masy, wymieszaj i wypełnij formę do mini babeczek. Schłódź w lodówce.

Pomogą ci w przygotowaniu: