Gorące dni z temperaturami przekraczającymi trzydzieści stopni zbliżają się nieubłaganie, tak jak sezon na grillowanie, przyjęcia ogrodowe i długie wieczory. Jeśli nie potrafisz sobie wyobrazić letniego relaksu bez
orzeźwiających koktajli, mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - z
Syfonem do napojów gazowanych myDRINK będziesz mógł je
przygotować w domu, bez wysiłku i w parę chwil.Od
świeżej wody sodowej, przez gazowane owocowe i warzywne lemoniady, szprycery, aż po niekończącą się listę
long drinks - to wszystko przygotuje
syfon myDRINK. W odróżnieniu od innych sodamakerów możesz przygotowywać napoje ze wszystkimi składnikami bezpośrednio w butelce. Wszystko, co przygotujesz w syfonie jest więc doskonale wymieszane, nasycone gazem i gotowe do podania.
Nie musisz się bać, że słodkie koktajle wykipią podczas sycenia gazem lub wystrzelą podczas otwierania butelki. Dzięki
dwóm zaworom w zamknięciu butelki - jeden do szybkiego, a drugi do powolnego kontrolowanego odpowietrzania - w
syfonie myDRINK możesz bez problemu przygotowywać także napoje zawierające cukier, który w innym przypadku powodowałby spienianie.
Fanów zdrowego stylu życia oraz miłośników owoców ucieszy także jedyny w swoim rodzaju wyciskacz z lejkiem, który umożliwia wyciśnięcie świeżych cytrusów bezpośrednio do butelki do przygotowania gazowanych napojów i stworzenie bąbelkowej bomby witaminowej.
Nie mogłoby być prościej – włożyć do butelki wszystkie składniki, zakręcić ją, przymocować w syfonie, nacisnąć przycisk i nalać napój do szklanek.
Pozwól się zainspirować przepisami na przygotowanie letnich koktajli, które dla Ciebie przygotowaliśmy, zaproś przyjaciół i bawcie się dobrze!
Drinki jak od barmana
Po napełnieniu butelki składnikami do wybranego koktajlu, dla wszystki drinków obowiązuje ten sam sposób nasycania. Znajdziesz go zaraz pod przepisami.
Aperol spritz
Do butelki wlej 400 ml białego wina wina, 250 ml Aperolu i 150 ml wody. Po nasyceniu nalej Aperol spritz do kieliszków do wina z lodem i plasterkiem pomarańczy.Gin Fizz
Na szyjkę butelki należy nakręcić lejek, do butelki wsypać 3 łyżki cukru pudru, dodać 200 ml ginu i 400 ml wody, nałożyć wyciskacz i wycisnąć 5 cytryn. Następnie zdejmij wyciskacz, zamknij butelkę i mocno nią potrząśnij, aby rozpuścił się w niej cukier. Po nasyceniu przel Gin Fizz do szklanek z lodem i ozdób plasterkiem cytryny lub
wisienką koktajlową. Mimosa
Do butelki wlej 400 ml schłodzonego białego wina i 400 ml schłodzonego soku pomarańczowego. Po nasyceniu podawaj w szklankach koktajlowych.Buck´s Fizz
Ulubiony wariant przygotuj w taki sam sposób jak koktajl Mimoza, w proporcjach 500 ml białego wina i 300 ml
soku pomarańczowego.
Hugo
Na butelkę nakręć wyciskacz do soku i wyciśnij do butelki sok z 2 limonek. Zdejmij wyciskacz z butelki i dodaj 80 ml syropu z kwiatów czarnego bzu, 300 ml wody i 400 ml białego wina. Po nasyceniu nalej Hugo do kieliszków z lodem i listkami mięty.